Bekijk hier Mijn nieuwste BLOG met fotogreportages

 

Benieuwd naar meer van mijn werk? Mijn nieuwste blogpagina's over mijn bruidsreportages, lifestylefoto's, persoonlijke verhalen en nog veel meer kunnen jullie hier vinden.

 

Gaan jullie binnenkort trouwen en zijn jullie benieuwd naar mijn beschikbaarheid?

 

 

 

Overige + Interview met Floortje

Floortje de Vos ken ik al een tijdje, een spontaan, energiek en grappig meisje zonder blad voor haar mond. En om die reden zal ze ver komen met haar studie journalistiek. Omdat ze een keertje model had gestaan voor een groepje studenten die ik les geef was haar weg naar mij vrij om te vragen of ze mij een keer kon interviewen voor een opdracht voor school.  En natuurlijk vond ik dat een goed idee!

Hieronder bepaalde passages uit haar interview.

Floortje: De opdracht voor dit interview was iemand te vinden met een passie. Maar het mocht niet iemand zijn die je kende. Dus besloot ik een beroep te doen op het netwerk van mijn eigen netwerk. Zo kon ik in contact komen met een radio DJ van een regionale omroep ergens in het noorden van Nederland, leden van het Nederlands Olympisch skiteam en een fotografe. Bij journalistiek hoort beeld. Die twee zijn nou eenmaal soulmates. Vanuit journalistiek oogpunt bleven dus de DJ en de fotografe over. Het minpunt aan de DJ was vooral dat het zijn van radio DJ bovenal zijn werk is en niet perse zijn passie. Dus koos ik (ook uit lichtelijk gemakzucht) voor de fotografe. Vanuit lezers oogpunt; iedereen houd van foto’s! Nou ja 80% van de Nederlandse bevolking, minstens. En de rest kan er toch niet omheen. Bovendien heb ik zelf veel interesse in fotografie.

Wie ga ik nou interviewen? Een profiel schets:

Jonneke Vos (12 juli 1985). We zijn geen familie
Fotografie: Studeerde af aan de fotovakschool Amsterdam. Koos als examenopdracht voor Bruidsfotografie.
Gespecialiseerd in: – Bruiloften & Lifestyle portretten
Werk: – Sinds 2007 zelfstandig ondernemer en geeft o.a. les aan de Kunstlinie Almere.
Social media:- Facebook – Hyves (zowel privé als zakelijk)Twitter
en eigen website, www.jonnekevos.com

F: Ik heb een indeling gemaakt en ga beginnen met het verleden. Volgens je biografie was je 18 toen je je eerste camera kreeg. Besloot je toen ook dat je fotograaf wilde worden? Of kwam dat eerder, later?

J: Nou, niet meteen, maar ik wist wel dat ik hier heel veel interesse in had.

F: Dus het was wel meteen, ‘me and my camera’?

J: Ja! Inderdaad! En toen was het allemaal op rolletjes, dus die oude camera kostte me handen vol met geld want ik was natuurlijk zo door m’n rolletje heen, er zitten maar 30 foto’s op. Maar ja, dat was wel heel leuk.

F: Je bent afgestudeerd in bruiloftsfotografie, en je doet dat ook nog steeds, ik heb er allemaal hele mooie foto’s van gezien, maar waarom perse die richting?

J: Nou ik vond sowieso mensen altijd het leukste om te fotograferen, gewoon de emoties. Ja en een bruidsreportage is altijd leuk, je bent op mooie plekken, aardige mensen, niemand is chagrijnig want ja, het is een bruiloft en het is spannend en ja ik ben eigenlijk vip, want ik sta overal met mijn neus bovenop! Ben er bij als de bruid zich aankleed, wanneer ze elkaar voor het eerst zien, de Kus, de ceremonie, het jawoord, bij alles sta ik met mijn neus bovenop!

F: Dus het gaat je echt puur om de emotie en om de mooiheid en hoe alles eruit ziet?

J: Ja, ik wordt er vrolijk van. En als ik er vrolijk van wordt dan kan ik dat vastleggen en dat eeuwig blijven doen.

F: oké, nou ik heb je doelenlijst gevonden, en die vond ik heel erg leuk dus daar ben ik mee aan de haal gegaan. Gisteren stonden er 85 doelen op, nou heb ik even zitten turven en 37 daarvan gaan over je werk. Wat is jouw drijfveer, waar komt die ambitie vandaan?

J: Ik wil altijd beter worden. En niet zo zeer voor mezelf, maar ook voor mijn klanten, zodat ze daar blij mee kunnen zijn voor de rest van hun leven en ik heb gemerkt dat als ik die doelen niet voor mezelf zet, dan vergeet ik ze gewoon.

F: Waarom ben je naast je eigen bedrijf ook les gaan geven bij de kunstlinie?

J: Ik geef een cursus voor mensen die nog nooit een camera in hun handen hebben gehad en daar graag meer over willen weten, echt de basis. En dan geef ik meteen de vervolg cursus daarop, voor mensen die nog meer willen weten over hun camera. Waar is die stand voor, hoe kunnen we dat creatief oplossen, ja optimaal benutten. Dat is wel een beetje de insteek. En ik doe portret cursussen. Dat is echt voor de wat gevorderde fotograaf die wat meer de studio wil leren kennen. En ja, andere mensen enthousiast maken voor fotografie, dat vindt ik geweldig! En ik wil graag mijn kennis delen, dat is niet iets wat veel doen maar ja, ik wil dat wel. En ik heb een bepaalde stijl…

F: en die geef je graag door?

J: Nee, ik geef niet mijn stijl door, want dat is iets van mij wat ik in de loop der jaren ontwikkeld heb. Maar als mensen iets van mij kunnen leren en daarmee hun eigen stijl kunnen ontwikkelen, ja waarom niet?

F: Ik heb op je website ook een heleboel positieve reacties gezien, in het gastenboek, heb je ook wel eens slechte ervaringen, dat het niet zo goed gaat?

J: Ik heb eigenlijk nog nooit een bruiloft gehad waarbij mensen niet tevreden waren over me. Natuurlijk zijn er altijd dingen tijdens de bruiloft gebeuren waarbij je achteraf denkt van o dat had ik anders aan moeten pakken of dat had ik anders kunnen doen. Maar daar leer je ook weer van. Dan neem je dat weer mee naar de volgende bruiloft. Zelfkritiek, dat maakt je ook weer beter! En dat zorgt ervoor dat ik altijd blijf leren, gelukkig!

Als afsluiter nog een foto van floortje tijdens de shoot!

Floortje ik hoop dat je een goed cijfer hebt gehaald meid!