Foto 2 in Aruba Demian Gibbs Photography
Foto 4 en 5 in Aruba Henk van Lambalgen Photography
Overige uit eigen collectie

MIJN KIJK OP BRUIDSFOTOGRAFIE

 

Ik vind allereerst dat jullie je fijn moeten voelen bij mijn aanwezigheid. Ik ben er immers de hele dag al dan niet een groot gedeelte van de dag bij dus die klik is wel belangrijk. Ik wil dat mijn foto's de dag weergeeft zoals jullie deze hebben beleefd daardoor werk ik met realistische kleuren. Ik ben er om jullie dag te registreren in plaats van te regiseren. Het fotograferen van emoties en spontane momenten vanuit een verhalend en origineel oogpunt is mijn ultieme doel in mijn fotografie. Ik verzamel waardevolle beelden die samen het verhaal vertellen van oprechte tastbare herinneringen die jullie tijdens deze gelukkige en liefdevolle
momenten met elkaar hebben beleefd. Ik leg de liefde die jullie voor elkaar en jullie dierbaren voelen vast in tijdloze beelden die je zelfs als jullie samen oud en grijs zijn geworden voor altijd terug zullen voeren naar die mooie dag.

 

Mijn insteek in bruidsfotografie is simpel. Ik kom eigenlijk net als een gast op jullie bruiloft, het enige verschil tussen mij en de rest van jullie gasten is dat ik jullie verhaal vast leg op een mooie, originele en spontane manier die jullie dag weergeeft zoals iedereen deze beleefd heeft. Doordat ik me op een onopvallende en rustige manier verplaats tussen de gasten voelen mensen zich snel op hun gemak bij mij. Als andere gasten mij vragen waar ik het bruidspaar van ken dan voelt dat voor mij als een groot compliment. Ik kan met mijn volle overgave de dag vanuit het oogpunt van de gast maar dus ook vanuit het oogpunt van het bruidspaar vastleggen om het verhaal echt compleet te maken.

 

Ik ben bevoorrecht dat ik kan doen waar ik het meest gelukkig van wordt, het fotograferen van bruiloften en andere hoogtepuntmomentjes in het leven van iedereen en daar ben ik mijn familie, vrienden en natuurlijk eerdere bruidsparen en klanten nog steeds heel dankbaar voor!

IN HET KORT

  • Ik hou van de geur van de lente
  • Mijn verzameling polaroids is mijn duurste hobby
  • De platenspeler staat bijna elke avond wel aan (Nina Simone, Miles Davis en Earl Hines zijn een greep uit mijn favorieten.)
  • Mijn camera gaat ook nog steeds mee op vakantie
  • Ik ben een echte dierenliefhebber en de kattenmoeder van Mr. Snoozzz en Rex
  • In 2021 getrouwd met de liefste van de wereld

Mijn boeken hebben ezelsoren en aantekeningen om later nog eens terug te lezen en in mijn vrije tijd ga ik graag uitwaaien op het strand. Wanneer ik niet fotografeer, reis ik graag. Maar het liefst combineer ik beide en ga ik graag mee waarheen jullie me willen brengen. Friesland of Rome, ik ben avontuurlijk en zie de schoonheid in omgevingen die vreemd voor me zijn.

MIJN VERHAAL

Hi, ik ben Jonneke, in 2021 Getrouwd met Rose, dus inmiddels ook ervaringsdeskundige op het gebied van trouwen dus ik weet precies wat jullie doormaken. Inmiddels woon ik al meer dan 8 jaar in Amsterdam. De stad en zijn jaargetijden heeft me altijd aangetrokken. Ik moet wel zeggen dat het meeste van de lente en de zomer geniet in de stad. De Frisse jonge blaadjes aan de bomen tussen de kleurrijke oude panden, de zwoele zomeravonden op de talloze terasjes en de kleine stadsparkjes die mijn achtertuin vormen. Rondlopen door de chaotische stad geeft mij gek genoeg juist rust. Sinds dat ik mijn vrouw Rose heb leren kennen geniet ik volop van de kleine dingen in het leven, we hebben een druk bestaan maar juist die kleine momentjes zoals het horen van een vogeltje dat uit volle borst zingt in de drukte van de stad, kan ik met mijn volledige aandacht beluisteren. Als ik iets doe dan kan ik dat met volle overgave doen zonder afgeleid te worden. Ik heb de gave dat ik een boek kan lezen in het vondelpark en er helemaal in kan wegdromen en daar ben ik zo ontzettend blij om!

 

Ik werk sinds 2007 als full-time bruidsfotograaf en ik ben sinds 2013 eigenaar van een industriele fotostudio aan de ring van Amsterdam. Hier kan ik mezelf terug trekken en met bruidsparen sparren over hun wensen en ideeen voor hun bruiloft. Hoewel ik niet bewust op zoek ga naar de beelden die awards opleveren ben ik nog steeds enorm trots op de eerste keer in 2014 dat ik een bruidsfoto award won voor mijn bruidsfotografie.

Trouwfotografie is echt mijn passie al fotografeer ik ook dolgraag andere hoogtepunt momentjes in een mensenleven. Je zou kunnen denken dat ik voornamlijk in Amsterdam fotografeer en hoewel trouwen in Amsterdam natuurlijk een te gek decor in trouwfoto's geeft rij ik net zo lief voor een bruiloft buiten de stad of ga ik mee naar het buitenland. Ik vind reizen heerlijk en vooral naar warme landen. Aruba is mijn tweede thuis. Ik woon er deels van de winter samen met Rose en hier vinden we de rust en ruimte die we missen in de grote stad en eerlijk gezegt is een stukje zomer in de winter een welkome afwisseling.

 

 

Liefs