Bekijk hier Mijn nieuwste BLOG met fotogreportages

 

Benieuwd naar meer van mijn werk? Mijn nieuwste blogpagina's over mijn bruidsreportages, lifestylefoto's, persoonlijke verhalen en nog veel meer kunnen jullie hier vinden.

 

Gaan jullie binnenkort trouwen en zijn jullie benieuwd naar mijn beschikbaarheid?

 

 

 

101 in 1001 + Chocoladetaart maken

Het is eigenlijk te zielig voor woorden, maar dit was de eerste keer sinds laaaaaaaaange tijd dat ik in mijn eentje in de keuken heb gestaan. Vele weten het al maar ik ben absoluut geen keukenprinses en daarom ben ik eigenlijk wel heel trots dat het eerste doel dat ik van mijn 101 doelen in 1001 dagen lijstje mag afstrepen notebene een “kook doel” is.  Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik wel een ietsie pietsie hulp heb gekregen van m’n schoonzusje (super bedankt) anders was ik bang dat ik en de keuken het niet zouden overleven. Oke misschien praat ik een beetje dramatisch nu maar voor een eerste keer een taart bakken vond ik het toch wel heel goed. Laten we zeggen, ik ben tevreden ondanks dat het een kliederzooi was en ik toch behoorlijk wat stressmomentjes heb gehad.

“Je moet wel de deksel op de mixer doen!”
“ oh oeps…”

Voor de keukenprinsessen onder ons heb nu het overheerlijke recept!

Ganachetaart voor 10 personen

180 gram boter (+ extra om in te vetten)
150 gram fijne tafelsuiker
4 eieren los geklopt
220 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel cacaopoeder
50 gram pure chocolade gesmolten
200 gram chocolade couverture (geen idee wat dat is, blijkbaar was het om de zijkant van de taart mee in te spatelen,)

voor de ganache

5 deci liter slagroom
375 gram pure chocolade in stukjes

Hoe maak ik het?

Voor de ganache schenk je de room in een steelpan en brengt het al roerend aan de kook daarna voeg je de 375 gram pure chocolade toe en blijf je roeren tot het gesmolten is. Schenk dan het mengsel in een kom en zet het 2 uur in de koelkast totdat het stijf is.

Daarna  verwarm je de oven voor op 180 graden
Voor het beslag van de taart klop je de boter en suiker licht en schuimig en klop dan de eieren er geleidelijk zorgvuldig doorheen. Zeef de meel en cacaopoeder en vouw ze door het mengsel. Smelt de chocolade en spatel het door het mengsel. Giet het beslag in een bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake vervolgens 40 min in de oven. Laat de cake 5 minuten in de bakvorm rusten voordat je hem uit z’n bakvorm haalt en laat hem daarna volledig afkoelen. Snij de cake in 2 lagen.  (wat echt best lastig is!)

Wanneer de ganache stijf is kan het uit de koelkast worden gehaald en dan klop je het tot een licht en romig mengsel. Een derde van de ganache bewaar je nog even en het overige gebruik je om de 2 lagen aan elkaar te plakken en de bovenkant van de cake te bestrijken. Smelt de chocolade couverture en strijk die uit over een groot vel bakpapier. Laat het geheel een beetje stollen. Snijd het in repen die net iets breder zijn dan de hoogte van de taart en bedek de zijkant van de taart daarmee. Laat de repen elkaar iets overlappen.

Maak van de resterende ganache  een garnering aan op de bovenkant van de taart dit kun je doen met behulp van een spuitzak? vul de bovenkant met ganache in de vorm van grote druppels en  zet de taart daarna een uur op een koude plek.

En smullen maar!!

Voor kerst had ik afgelopen jaar een heerlijk recepten boek gekregen over chocolade ( ik denk dat het een hint was) dus die kwam goe van pas!

Helaas kan ik niet koken of bakken zonder een gigantische puinhoop van de keuken te maken, gelukkig had ik mijn schoonzusje!

De ganache moest in de koelkast maar bij mij kreeg hij eerst nog een koud water badje om in af te koelen. (op advies van m’n schoonzus)

Wat vinden jullie van m’n bijpassende ovenwanten? schattig toch hahaha!

Omdat ik geen chocoladecouverture kon vinden heb ik geen mooie zijkant gemaakt en de mooie grote druppels lukte ook helemaaaaaal niet dus een echt mooie taart is het niet geworden. Maar lekker was hij wel!

Hiermee heb ik het eerste doel, nummer #84 van mijn 101 in 1001 dagen lijst succesvol volbracht!